Ergebnisse für *

Zeige Ergebnisse 1 bis 15 von 15.

  1. Fostering the development of the coffee global value chain
    Erschienen: 12/2020
    Verlag:  Kiel Institute for the World Economy, Kiel

    The overarching aim of the study is to investigate the key factors that determine how and how intensively countries can be integrated into the coffee global value chain (GVC) and thus can better reap the globalization benefits. The empirical analysis... mehr

    Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung Halle, Bibliothek
    keine Fernleihe
    ZBW - Leibniz-Informationszentrum Wirtschaft, Standort Kiel
    DS 3
    keine Fernleihe

     

    The overarching aim of the study is to investigate the key factors that determine how and how intensively countries can be integrated into the coffee global value chain (GVC) and thus can better reap the globalization benefits. The empirical analysis shows how the international trade in coffee has developed across regions/countries over the past three decades. It provides evidence-based insights into the key determinants of countries’ GVC integration in the coffee industry. It discusses countries’ functional and product upgrading for their GVC integration. Based on the empirical results obtained, policy implications are derived to support the further development of the coffee GVC. This study serves as a background study for the Coffee Development Report 2020 in preparation by the International Coffee Organisation.

     

    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Online
    Weitere Identifier:
    hdl: 10419/229167
    Schriftenreihe: Kiel working paper ; no. 2170 (December 2020)
    Schlagworte: coffee; trade; development; global value chain; upgrading
    Umfang: 1 Online-Ressource (circa 51 Seiten), Illustrationen
  2. THE BOOK KARAMEL JUNKIE
    coffee's a drug and everyone's a junkie
    Erschienen: 2020
    Verlag:  tredition, Hamburg

    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783347136625; 3347136624
    Weitere Identifier:
    Auflage/Ausgabe: 1. Auflage
    Weitere Schlagworte: (Produktform)Electronic book text; (BISAC Subject Heading)ART000000; (BISAC Subject Heading)YAB; coffee; Junkie; karamel junkie; #karameljunkie; karameljunkie; (VLB-WN)1950: Hardcover, Softcover / Sachbücher / Kunst, Literatur
    Umfang: Online-Ressource, 188 Seiten
    Bemerkung(en):

    Vom Verlag als Druckwerk on demand und/oder als E-Book angeboten

  3. THE BOOK KARAMEL JUNKIE
    coffee's a drug and everyone's a junkie
    Erschienen: 2020
    Verlag:  tredition, Hamburg

    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783347136618; 3347136616
    Weitere Identifier:
    Auflage/Ausgabe: 1. Auflage
    Weitere Schlagworte: (Produktform)Electronic book text; (BISAC Subject Heading)ART000000; (BISAC Subject Heading)YAB; coffee; Junkie; karamel junkie; #karameljunkie; karameljunkie; (VLB-WN)1950: Hardcover, Softcover / Sachbücher / Kunst, Literatur
    Umfang: Online-Ressource, 188 Seiten
    Bemerkung(en):

    Vom Verlag als Druckwerk on demand und/oder als E-Book angeboten

  4. THE BOOK KARAMEL JUNKIE
    coffee's a drug and everyone's a junkie
    Erschienen: 2020
    Verlag:  tredition, Hamburg

    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783347136632
    Weitere Identifier:
    Weitere Schlagworte: (Produktform)Electronic book text; coffee; Junkie; karamel junkie; #karameljunkie; karameljunkie; (VLB-WN)1950
    Umfang: Online-Ressource, 188 Seiten
  5. Designing coffee
    new coffee places and branding
    Beteiligt: Kingston, Lani (Herausgeber)
    Erschienen: 2023
    Verlag:  gestalten, Berlin

    Cutting-edge design and unique spaces created for indulging coffee around the world that make your heart go faster.Over the past few years, the world of coffee has kickstarted a movement of cultural and creative influence. From unique jute bags,... mehr

    Hochschulbibliothek der Fachhochschule Aachen
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe, Service Kommunikation Information Medien
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    FH Münster, Hochschulbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    Cutting-edge design and unique spaces created for indulging coffee around the world that make your heart go faster.Over the past few years, the world of coffee has kickstarted a movement of cultural and creative influence. From unique jute bags, logos, or merchandise—cafes, roasters, and coffee shops around the globe are experimenting with new ways to provide spaces and product packaging that stand out from the crowd. Designing Coffee explores what it takes to curate some of the most innovative and eclectic coffee shops of today, from brand identity and packaging, through to interior design and architecture. Celebrating unique spaces, such as the minimalist, tea-house-like coffeeshops of Japan or communist themed cafes in Vietnam, this book provides advice on how to create a unique space of your own In den letzten Jahren ist rund um das Thema Kaffee ein kleiner Design-Kosmos entstanden. Cafés, Kaffeebars und unabhängige Röstereien sind Anziehungspunkte in jeder Stadt und locken mit origineller Innenarchitektur ihre Gäste. Die Bandbreite ihres visuellen Auftritts, ihrer Logos und Verpackungen reicht dabei von Letterpress und Vintage über Sixties bis zur Gen Z.Designing Coffee beleuchtet diese Vielfalt, von minimalistischen japanischen Kaffeebars, die an Teehäuser erinnern, über Spielarten des kalifornischen Diners bis zu schicken Cafés in Paris oder Mailand. Dabei werden nicht nur Einrichtung und Grafik gezeigt – Kaffee-Expertin Lani Kingston beschreibt, was Gäste heute verlangen und was man wissen sollte, um eine eigene Kaffeebar zu eröffnen

     

    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
  6. Designing coffee
    new coffee places and branding
  7. Institutions and market integration
    the case of coffee in the Ethiopian commodity exchange
    Erschienen: September 2015
    Verlag:  International Food Policy Research Institute, Washington, DC, USA

    ZBW - Leibniz-Informationszentrum Wirtschaft, Standort Kiel
    keine Fernleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Online
    Schriftenreihe: IFPRI discussion paper ; 01464
    Schlagworte: market interdependence; volatility transmission; coffee; Ethiopian Commodity Exchange
    Umfang: 1 Online-Ressource (circa 48 Seiten), Illustrationen
  8. Acquisitions, management and efficiency in Rwanda's coffee industry
    Erschienen: [2022]
    Verlag:  Centre for Economic Performance, London School of Economics and Political Science, London

    Zugang:
    Verlag (kostenfrei)
    Verlag (kostenfrei)
    Verlag (kostenfrei)
    ZBW - Leibniz-Informationszentrum Wirtschaft, Standort Kiel
    VS 449
    keine Fernleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Online
    Schriftenreihe: Discussion paper / Centre for Economic Performance ; no. 1864 (July 2022)
    Schlagworte: management; performance; market reforms; coffee; Rwanda
    Umfang: 1 Online-Ressource (circa 62 Seiten), Illustrationen
  9. Improving coffee productivity in Ethiopia
    the impact of a coffee tree rejuvenation training program on stumping
    Erschienen: [2021]
    Verlag:  International Food Policy Research Institute, Washington, DC, USA

    Zugang:
    Verlag (kostenfrei)
    Resolving-System (kostenfrei)
    ZBW - Leibniz-Informationszentrum Wirtschaft, Standort Kiel
    VS 886
    keine Fernleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Online
    Weitere Identifier:
    Schriftenreihe: IFPRI discussion paper ; 02023 (May 2021)
    Schlagworte: Coffee Farm College; rejuvenation; coffee; Ethiopia
    Umfang: 1 Online-Ressource (circa 31 Seiten), Illustrationen
  10. The role of sustainable investment in a sustainable commodity network assemblage by heterogeneous actors
    Erschienen: [2021]

    Zugang:
    Verlag (kostenfrei)
    Verlag (kostenfrei)
    Verlag (kostenfrei)
    ZBW - Leibniz-Informationszentrum Wirtschaft, Standort Kiel
    keine Fernleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Dissertation
    Format: Online
    Schlagworte: Nachhaltigkeit; Kapitalanlage; Kaffeemarkt; Norm; Actor-Network-Theory; Fairer Handel; Netzwerkdynamik; sustainable development goals; Nachhaltige Anlagen; Ziele für nachhaltige Entwicklung; Lokale Praktiken; Nachhaltigkeitsstandards; Kaffee; Rohstoffe; coffee; commodities; network dynamics; local practices; sustainability standards; Sustainable investment; SDGs
    Umfang: 1 Online-Ressource (circa 153 Seiten), Illustrationen
    Bemerkung(en):

    Dissertation, University of St. Gallen, 2021

  11. The story of little Bärchen
    The coffee adventure of a very small bear
  12. Are geographical indications contributing to sustainability?
    the case of coffee industry and deforestation in Colombia
    Erschienen: [2023]
    Verlag:  Dipartimento di Economia, Università degli Studi Roma Tre, Roma

    Zugang:
    Verlag (kostenfrei)
    Verlag (kostenfrei)
    ZBW - Leibniz-Informationszentrum Wirtschaft, Standort Kiel
    VS 669
    keine Fernleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Online
    Schriftenreihe: Dipartimento di economia working papers / [Dipartimento di Economia, Università degli Studi Roma Tre] ; n. 278 (2023)
    Schlagworte: Deforestation; coffee; Geographical Indications; Colombia; Synthetic Control Method
    Umfang: 1 Online-Ressource (circa 39 Seiten), Illustrationen
  13. Eco-certified contract choice among coffee farmers in Brazil
    Erschienen: [2016]
    Verlag:  Unite de formation et de recherche d'economie, Montpellier

    ZBW - Leibniz-Informationszentrum Wirtschaft, Standort Kiel
    VS 333 (2016,09)
    keine Fernleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Volltext (kostenfrei)
    Volltext (kostenfrei)
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Online
    Schriftenreihe: Document de recherche / Laboratoire montpelliérain d'économie théorique et appliquée ; DR no 2016, 09
    Schlagworte: voluntary sustainability standards; certification; coffee; choice experiment; Brazil; pesticides; compost; erosion
    Umfang: 1 Online-Ressource (circa 39 Seiten), Illustrationen
  14. Total factor productivity, deforestation, and voluntary sustainability standards
    evidence from Rwandese coffee farmers
    Erschienen: July 2024
    Verlag:  RTG 2654 Sustainable Food Systems (SustainableFood) - Georg-August University of Göttingen, Göttingen, Germany

    Increasing food demand will most likely be met with agricultural intensification and land clearing, exacerbating environmental consequences associated with food supply. The mechanisms and trade-offs between agriculture and the environment are... mehr

    Zugang:
    Verlag (kostenfrei)
    Resolving-System (kostenfrei)
    ZBW - Leibniz-Informationszentrum Wirtschaft, Standort Kiel
    DS 796
    keine Fernleihe

     

    Increasing food demand will most likely be met with agricultural intensification and land clearing, exacerbating environmental consequences associated with food supply. The mechanisms and trade-offs between agriculture and the environment are heterogeneous and not well understood, yet key to enhance food production while safeguarding the environment, ensuring a dual purpose of food systems. This study examines the relationship between voluntary sustainability standards (VSS) and Rwandese coffee farmers' technical efficiency and productivity while exploring the mechanisms behind potential trade-offs and synergies between certification, productivity, and forest protection. Using cross-sectional farm-level data of 842 coffee farmers in Rwanda, we measure the effect of VSS on technical efficiency and an enhanced vegetation index (EVI) reflecting vegetation health and density around the farm. We combine a stochastic frontier analysis controlling for sample selection bias with mediation analysis. Our analysis shows that certified farmers exhibit greater technical efficiency levels than non-certified farmers. We can attribute this to better farm management, leading to 19% and 4% increases in their productivity and technical efficiency, respectively. Our analysis also suggests that certifications lead to higher enhanced vegetation index scores in and around the coffee plots, which we attribute to the regulatory mechanisms associated with certification. We conclude that VSS can enhance coffee production while safeguarding the environment and being a valuable component of a more comprehensive rural development program.

     

    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Online
    Weitere Identifier:
    hdl: 10419/301248
    Schriftenreihe: SustainableFood discussion papers ; no. 8
    Schlagworte: voluntary sustainability standards; coffee; technical efficiency; forest quality; Rwanda
    Umfang: 1 Online-Ressource (circa 37 Seiten)
  15. How do environmental shocks affect competitors in a supply chain?
    evidence from a competitors’ weighting matrix
    Erschienen: [2024]
    Verlag:  Banco de la República Colombia, Centro de Estudios Económicos Regionales (CEER), Cartagena

    Zugang:
    Resolving-System (kostenfrei)
    Resolving-System (kostenfrei)
    Verlag (kostenfrei)
    ZBW - Leibniz-Informationszentrum Wirtschaft, Standort Kiel
    VS 463
    keine Fernleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Online
    Weitere Identifier:
    hdl: 20.500.12134/10766
    Schriftenreihe: Documentos de trabajo sobre economía regional y urbana ; núm. 324 (February, 2024)
    Schlagworte: coffee; frosts; supply shocks; weighting matrix; spatial spillovers
    Umfang: 1 Online-Ressource (circa 22 Seiten), Illustrationen