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  1. Die Diners mit Gala
    Autor*in: Dalí, Salvador
    Erschienen: [2016]
    Verlag:  TASCHEN, Köln

    Staatliche Bibliothek, Provinzialbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Bamberg
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Bayreuth
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Deutsch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 9783836508759; 3836508753
    Weitere Identifier:
    9783836508759
    RVK Klassifikation: LI 24500
    DDC Klassifikation: Hauswirtschaft und Familie (640)
    Schlagworte: Speise <Motiv>; Kochbuch; Nahrungsaufnahme; Gourmet
    Weitere Schlagworte: Dalí, Salvador (1904-1989); Dalí, Gala (1895-1982); Kochbuch; La Tour d’Argent; Lasserre; Le Train Bleu; Les Diners de Gala; Maxim’s; Salvador Dali; TASCHEN
    Umfang: 321 Seiten
  2. Art, culture, and cuisine
    ancient and medieval gastronomy
    Erschienen: 1999
    Verlag:  University of Chicago Press, Chicago [u.a.]

    Universitätsbibliothek Bayreuth
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    Bayerische Staatsbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Bibliotheca Hertziana - Max-Planck-Institut für Kunstgeschichte
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 0226062538
    RVK Klassifikation: LC 17000 ; NK 4940
    Schlagworte: Cookery / History; Cookery / Social aspects; Food / History; Geschichte; Gesellschaft; Antike; Mittelalter; Ernährung; Kochbuch; Vor- und Frühgeschichte; Nahrung <Motiv>; Kochen; Ess- und Trinksitte
    Umfang: XIX, 442 S., Ill., 24 cm
    Bemerkung(en):

    Appendix "Menus & recipes (p. [267]-321. - Includes bibliographical references (p. 389-432) and index

    Prehistory -- Ancient Egypt -- Mesopotamia -- The Hellenic experience -- Hellenistic transformations -- Ancient Rome -- Early Middle Ages -- Late Gothic international style

    In Art, Culture, and Cuisine, Phyllis Pray Bober examines cooking through the dual lens of archaeology and art history. Believing that the unity of a culture extends across all forms of expression, Bober seeks to understand the minds and hearts of those who practiced cookery or consumed it as reflected in the visual art of the time. Bober draws on archaeology and art history to examine prehistoric eating customs in ancient Turkey; traditions of the great civilizations of Egypt, Mesopotamia, Greece, and Rome; and rituals of the Middle Ages. Both elegant and entertaining, Art, Culture, and Cuisine reveals cuisine and dining's place at the heart of cultural, religious, and social activities that have shaped Western sensibilities

  3. Die Diners mit Gala
    Erschienen: 1974
    Verlag:  Dt. Bücherbund, Stuttgart

    Technische Universität München, Universitätsbibliothek, Teilbibliothek Weihenstephan
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Deutsch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Schlagworte: Gourmet; Kochbuch; Speise <Motiv>; Nahrungsaufnahme
    Weitere Schlagworte: Dalí, Gala (1895-1982); Dalí, Salvador (1904-1989)
    Umfang: 324 S., zahlr. Ill.
  4. La cuisine bahianaise dans l'oeuvre romanesque de Jorge Amado
    Erschienen: 1998
    Verlag:  Ed. du Laquet, Martel

    Universitätsbibliothek Bayreuth
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Französisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 2910333566
    RVK Klassifikation: IQ 88576
    Schlagworte: Cuisine bahianaise; Cuisine bahianaise; Cuisine dans la littérature; Cuisine dans la littérature; Kochbuch
    Weitere Schlagworte: Amado, Jorge <1912- ...> - Thèmes, motifs; Amado, Jorge <1912-2001> - Thèmes, motifs; Amado, Jorge (1912-2001)
    Umfang: 108 S., Ill.
    Bemerkung(en):

    Aus dem Portug. übers.

  5. Les Dîners de Gala
    Erschienen: 1973
    Verlag:  Felicie Publ., New York

    Bayerische Staatsbibliothek
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    Bayerische Staatsgemäldesammlungen, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Zentralinstitut für Kunstgeschichte, Bibliothek
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Deutsches Forum für Kunstgeschichte, Bibliothek
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 0960069216
    Schlagworte: Cookery, International; Cooking, French; Menus; Gourmet; Kochbuch; Nahrungsaufnahme; Speise <Motiv>
    Weitere Schlagworte: Dalí, Salvador (1904-1989); Dalí, Gala (1895-1982)
    Umfang: 322 S., zahlr. Ill.
  6. Staging domesticity
    household work and English identity in early modern drama
    Autor*in: Wall, Wendy
    Erschienen: 2002
    Verlag:  Cambridge Univ. Press, Cambridge

    Universitätsbibliothek Bayreuth
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    Bayerische Staatsbibliothek
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    Universitätsbibliothek der LMU München
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    Universitätsbibliothek Würzburg
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  7. Eat my words
    reading women's lives through the cookbooks they wrote
    Erschienen: 2002
    Verlag:  Palgrave, New York [u.a.]

    "Some people think that a cookbook is just a collection of recipes for dishes that feed the body. In Eat My Words: Reading Women's Lives through the Cookbooks They Wrote, Janet Theophano shows that cookbooks provide food for the mind and the soul as... mehr

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    "Some people think that a cookbook is just a collection of recipes for dishes that feed the body. In Eat My Words: Reading Women's Lives through the Cookbooks They Wrote, Janet Theophano shows that cookbooks provide food for the mind and the soul as well. Looking beyond the ingredients and instructions, she shows how women have used cookbooks to assert their individuality, develop their minds, and structure their lives. Beginning in the seventeenth century and moving up through the present day, Theophano reads between the lines of recipes for dandelion wine, "Queen of Puddings," and half-pound cake to capture the stories and voices of these remarkable women." "The selection of books looked at is enticing and wide-ranging. Theophano begins with seventeenth-century English estate housekeeping books that served as both cookbooks and reading primers so that women could educate themselves during long hours in the kitchen. She looks at A Date with a Dish, a classic African American cookbook that reveals the roots of many traditional American dishes, and she brings to life a 1950s cookbook written specifically for Americans by a Chinese emigre and transcribed into English by her daughter. Finally, Theophano looks at the contemporary cookbooks of Lynne Rossetto Kasper, Madeleine Kamman, and Alice Waters to illustrate the sophistication and political activism present in modern cookbook writing. Janet Theophano harvests the rich history of cookbook writing to show how much more can be learned from a recipe than how to make a casserole, roast a chicken, or bake a cake. We discover that women's writings about food reveal - and revel in - the details of their lives, families, and the cultures they help to shape."--BOOK JACKET.

     

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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 0312233787; 1403962936
    RVK Klassifikation: LC 17000
    Auflage/Ausgabe: 1. publ., 1. ed.
    Schlagworte: Kookboeken; Vrouwen; Frau; Geschichte; Food writing; Women food writers; Kochbuch; Sachbuchautor; Literaturproduktion
    Umfang: XVIII, 362 S., Ill.
  8. Karagöz matbahda
    makâlât-ı müfîde ve atime-i nefîse tarîfinden bâhis
    Erschienen: [1913] = 1329 [mâlî-rûmî]
    Verlag:  Karagöz Gazetesi ; Nefâset Matbaası, İstanbul

    Bayerische Staatsbibliothek
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    Universitätsbibliothek der LMU München
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Türkisch; Türkisch, Osmanisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Schriftenreihe: Karagöz kütübhânesi ; aded 1
    Schlagworte: Cooking, Turkish; Rezeption; Kochen; Karagöz; Kochen <Motiv>
    Umfang: 76 Seiten, Illustrationen, 20 cm
    Bemerkung(en):

    Özege, Eski harflerle 10204

  9. La cuisine modèle de la Comtesse de Ségur
    Erschienen: 1994
    Verlag:  Bartillat, [Etrepilly]

    Bayerische Staatsbibliothek
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Französisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 2841000818
    Schlagworte: Kookkunst; Mädchenbildung; Kochbuch; Literatur; Ernährung
    Weitere Schlagworte: Ségur, Sophie comtesse de (1799-1874)
    Umfang: 299 S., zahlr. Ill.
  10. Das Kochbuch der Weimarer Klassik
    ein literarisches Kochbuch
    Erschienen: 1998
    Verlag:  Schnell, Warendorf

    Universitätsbibliothek Bayreuth
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Deutsch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 387716837X
    Schlagworte: Kookkunst; Letterkunde; Literatur; Cookery in literature; Cookery; Cookery, German; Kochbuch
    Umfang: 160 S., Ill.
    Bemerkung(en):

    Literaturverz. S. 156 - 159

  11. Zu Gast in der Bretagne
    eine kulinarische Reise
    Erschienen: 1993
    Verlag:  Weingarten, Weingarten

    Universitätsbibliothek Bayreuth
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Deutsch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 3817000154
    RVK Klassifikation: LC 17185
    Schlagworte: Kochbuch; Bretagne <Motiv>; Aquarell
    Weitere Schlagworte: Myka, Manfred (1938-)
    Umfang: 155 S., zahlr. Ill., Noten
  12. Zaubertorten
    Schritt für Schritt zum Zuckerglück
    Erschienen: 2000
    Verlag:  Bechtermünz, [Augsburg]

    Technische Universität München, Universitätsbibliothek, Teilbibliothek Weihenstephan
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    Bayerische Staatsbibliothek
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Deutsch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 3828910858
    Schlagworte: Torte; Zaubermärchen; Kochbuch
    Umfang: 112 S., zahlr. Ill. : 28 cm
  13. Cooking up the nation
    Spanish culinary texts and culinary nationalization in the late nineteenth and early twentieth century
    Autor*in: Anderson, Lara
    Erschienen: 2013
    Verlag:  Boydell & Brewer, Suffolk

    This book looks at the textual attempts to construct a national cuisine made in Spain at the turn of the last century. At the same time that attempts to unify the country were being made in law and narrated in fiction, Mariano Pardo de Figueroa... mehr

    Universitätsbibliothek Bamberg
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    This book looks at the textual attempts to construct a national cuisine made in Spain at the turn of the last century. At the same time that attempts to unify the country were being made in law and narrated in fiction, Mariano Pardo de Figueroa (1828-1918) and José Castro y Serrano (1829-96), Angel Muro Goiri (1839 - 1897), Emilia Pardo Bazán (1851-1921) and Dionisio Pérez (1872-1935) all tried to find ways of bringing Spaniards together through a common language about food. In line with this nationalist goal, all of the texts examined in this book contain strategies and rhetoric typical of nineteenth-century nation-building projects. The nationalist agenda of these culinary texts comes as little surprise when we consider the importance of nation building to Spanish cultural and political life at the time of their publication. At this time Spaniards were forced to confront many questions relating to their national identity, such as the state's lackluster nationalizing policies, the loss of empire, national degeneration and regeneration and their country's cultural dependence on France. In their discussions about how to nationalize Spanish food, all of the authors under consideration here tap into these wider political and cultural issues about what it meant to be Spanish at this time. Lara Anderson is Lecturer in Spanish Studies at the University of Melbourne

     

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    Hinweise zum Inhalt
    Volltext (URL des Erstveröffentlichers)
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9781782041313
    Schlagworte: Geschichte; Food writing / Spain / History / 19th century; Food writing / Spain / History / 20th century; Cooking / Spain / History / 19th century; Cooking / Spain / History / 20th century; Cookbooks / Spain / History / 19th century; Cookbooks / Spain / History / 20th century; Nationalbewusstsein; Kochbuch; Kochen
    Weitere Schlagworte: Thebussem / doctor / 1828-1918 / Mesa moderna; Muro, Angel / Praticón; Pardo Bazán, Emilia / condesa de / 1852-1921 / Cocina española antigua; Perez, Dionisio / 1872-1935 / Libro de guisados
    Umfang: 1 online resource (171 pages)
    Bemerkung(en):

    Title from publisher's bibliographic system (viewed on 02 Oct 2015)

    Introduction -- The foodscape of late-nineteenth- and early-twentieth-century Spain : multiple choices and French hegemony -- The emergence of Spanish culinary nationalism : Dr Thebussem and the King's chef -- Ángel Muro Goiri's bestseller : culinary nationalization and commercial success -- Emilia Pardo Bazán : the nationalization and modernization/civilization of Spanish cuisine -- Post-Thebussem : regional pluralism and the re-vindication and nationalization of Spanish cuisine -- Conclusion

  14. Gastrono(r)mie
    naissance de la littérature gastronomique
    Autor*in: Labère, Nelly
    Erschienen: 2021
    Verlag:  Honoré Champion éditeur, Paris

    Bayerische Staatsbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek der LMU München
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Bibliotheca Hertziana - Max-Planck-Institut für Kunstgeschichte
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    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Französisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 9782745355379
    Schriftenreihe: Bibliothèque du XVe siècle ; 88
    Schlagworte: Kultur; Literatur; Kochen; Nahrungsaufnahme <Motiv>; Kochbuch; Geschichte; Französisch
    Weitere Schlagworte: French literature / To 1500 / History and criticism; Food in literature; Gastronomy in literature
    Umfang: 390 Seiten, 22 cm
  15. Plant-based cuisine for a painter's studio
    Erschienen: [2020]
    Verlag:  Verlag der Buchhandlung Walther und Franz König, Cologne

    'It's been a year since the magnificent Helen Russell Brown started cooking for the team at Studio Katharina Grosse.​ An inspiring and rewarding experience, now recollected in this beautiful cookbook providing mouth-watering recipes, colourful... mehr

    Zentralinstitut für Kunstgeschichte, Bibliothek
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt

     

    'It's been a year since the magnificent Helen Russell Brown started cooking for the team at Studio Katharina Grosse.​ An inspiring and rewarding experience, now recollected in this beautiful cookbook providing mouth-watering recipes, colourful pictures of our daily lunches and intimate views behind the scenes of the studio, seductively photographed by Savannah van der Niet and elaborately designed by Bijan Dawallu

     

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    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Grosse, Katharina (Hrsg.); Niet, Savannah van der
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 9783753300290; 3753300292
    Weitere Identifier:
    9783753300290
    Auflage/Ausgabe: 1st edition
    Schlagworte: Alltagskultur; Speise <Motiv>; Atelier
    Weitere Schlagworte: Grosse, Katharina (1961-); Malerei; Kochen; Atelier; Veganismus; Zeitgenössische Kunst; Künstleralltag
    Umfang: 92 ungezählte Seiten, Illustrationen, 22.1 cm x 15.7 cm
    Bemerkung(en):

    Hier auch später erschienene, unveränderte Nachdrucke

  16. Unsere 150 liebsten Expressrezepte
    Schnell, einfach und genial!
    Erschienen: 2023
    Verlag:  GRÄFE UND UNZER Verlag GmbH, München

    Technische Universität München, Universitätsbibliothek, Teilbibliothek Weihenstephan
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Bayerische Staatsbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Deutsch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 9783833887307; 3833887303
    Weitere Identifier:
    9783833887307
    Auflage/Ausgabe: Platin Edition, 1. Auflage
    Weitere Schlagworte: Einfach kochen; Kochen; Kochrezepte; Lieblingsrezepte; Expressküche; Expresskochen; Schnelle Küche; Schnell und einfach; Blitzrezepte; Schnell; Express; Expressabendessen; Low Carb; Fisch; Fleisch; Vegetarisch; Vegan; Süßes; Suppen; Salate; Snacks; KüchenRatgeber; KüRa; Silver Edition
    Umfang: 224 Seiten, Illustrationen, 20 cm x 16.5 cm
  17. Food - media - senses
    interdisciplinary approaches
    Beteiligt: Bartz, Christina (Hrsg.); Ruchatz, Jens (Hrsg.); Wattolik, Eva (Hrsg.)
    Erschienen: 2023
    Verlag:  transcript Verlag, Bielefeld

    Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden / Hochschulbibliothek Amberg
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    Hochschulbibliothek Ansbach
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    Staatliche Bibliothek, Schloßbibliothek
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    Technische Hochschule Augsburg
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Augsburg
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Bamberg
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Bayreuth
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Landesbibliothek Coburg
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    Universitätsbibliothek Eichstätt-Ingolstadt
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Hauptbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Kunsthistorisches Institut in Florenz, Max-Planck-Institut, Bibliothek
    Hochschule Weihenstephan-Triesdorf, Zentralbibliothek
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    Hochschulbibliothek Ingolstadt
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    Hochschule Kempten, Hochschulbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule Landshut, Hochschule für Angewandte Wissenschaften, Bibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Bayerische Akademie der Wissenschaften, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Bayerische Staatsbibliothek
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    Deutsches Museum, Bibliothek
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    Hochschule München, Bibliothek
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    Landesamt für Digitalisierung, Breitband und Vermessung, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Technische Universität München, Universitätsbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek der LMU München
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    Zentralinstitut für Kunstgeschichte, Bibliothek
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Universität der Bundeswehr München, Universitätsbibliothek
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    Staatliche Bibliothek Neuburg/Donau
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    Evangelische Hochschule Nürnberg, Bibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm, Bibliothek
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Deutsches Forum für Kunstgeschichte, Bibliothek
    Staatliche Bibliothek Passau
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Passau
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Leibniz-Institut für Ost- und Südosteuropaforschung, Bibliothek
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    OTH- Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg, Hochschulbibliothek
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    Staatliche Bibliothek Regensburg
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    Universitätsbibliothek Regensburg
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    Bibliotheca Hertziana - Max-Planck-Institut für Kunstgeschichte
    Hochschule für angewandte Wissenschaften Würzburg-Schweinfurt, Abteilungsbibliothek Schweinfurt
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden, Hochschulbibliothek, Standort Weiden
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Technische Hochschule Würzburg-Schweinfurt Bibliothek
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    Universitätsbibliothek Würzburg
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    Hinweise zum Inhalt
    Volltext (kostenfrei)
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    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Bartz, Christina (Hrsg.); Ruchatz, Jens (Hrsg.); Wattolik, Eva (Hrsg.)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783839464793; 9783732864799
    Weitere Identifier:
    RVK Klassifikation: AR 19000 ; AP 14350
    Schriftenreihe: Media studies ; Volume 100
    Schlagworte: Kochen; Kochbuch; Geschmackswahrnehmung; Speise <Motiv>; Kultur; Nahrungsaufnahme <Motiv>; Film; Kunst; Speise
    Umfang: 1 Online-Ressource (327 Seiten)
  18. Food - media - senses
    interdisciplinary approaches
    Beteiligt: Bartz, Christina (Hrsg.); Ruchatz, Jens (Hrsg.); Wattolik, Eva (Hrsg.)
    Erschienen: [2023]
    Verlag:  transcript, Bielefeld

    Universitätsbibliothek der LMU München
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    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Bartz, Christina (Hrsg.); Ruchatz, Jens (Hrsg.); Wattolik, Eva (Hrsg.)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 9783837664799; 3837664791
    Weitere Identifier:
    9783837664799
    RVK Klassifikation: AR 19000 ; AP 14350
    Auflage/Ausgabe: 1. Auflage
    Schriftenreihe: Edition Medienwissenschaft ; 100
    Schlagworte: Kochen; Geschmackswahrnehmung; Kochbuch; Speise <Motiv>; Kultur; Nahrungsaufnahme <Motiv>; Film; Kunst; Speise
    Weitere Schlagworte: Food; Media; Culture; Sensuality; Experience; Food Studies; Cultural History; Media Aesthetics; Media Studies
    Umfang: 327 Seiten, Illustrationen, 22.5 cm x 14.8 cm, 483 g
  19. Das Kochbuch der Kittin von 1699
    Beteiligt: Schmid, Denise (Hrsg.); Imhof, Mira (Hrsg.); Arnet, Helene (Hrsg.); Vögeli, Susanne (Hrsg.); Boesch, Ina
    Erschienen: [2023]; © 2023
    Verlag:  Hier und Jetzt, Zürich

    Staatliche Bibliothek, Schloßbibliothek
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    Staatliche Bibliothek Regensburg
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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Schmid, Denise (Hrsg.); Imhof, Mira (Hrsg.); Arnet, Helene (Hrsg.); Vögeli, Susanne (Hrsg.); Boesch, Ina
    Sprache: Deutsch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 9783039195688; 3039195689
    Weitere Identifier:
    9783039195688
    Weitere Schlagworte: Kochbuch; Edition; Barock
    Umfang: 293 Seiten, Illustrationen
  20. Apfel, Birne, Pflaume
    dänische Früchtestilleben und Rezepte aus der Zeit von Hans Christian Andersen
    Erschienen: 1990
    Verlag:  DuMont, Köln

    Universitäts- und Landesbibliothek Bonn
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitäts- und Stadtbibliothek Köln, Hauptabteilung
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    Quelle: Verbundkataloge
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 3770125835
    Schlagworte: Dänemark; Malerei; Frucht <Motiv>; Geschichte 1850; Obst
    Umfang: [32] S. : überwiegend Ill.
  21. Das kriminelle Kochbuch
    Killer, Schnüffler und Rezepte
    Autor*in: Kramp, Ralf
    Erschienen: 2021
    Verlag:  KBV, Hillesheim

    Stadtbibliothek Recklinghausen
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    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Schneider, Ira
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 9783954415458
    Weitere Schlagworte: Kochbuch; Rezeptsammlung; Literatur; Fernsehserie; Film
    Umfang: 168 Seiten, Illustrationen
  22. Consumption and the literary cookbook
    Beteiligt: Harde, Roxanne (Herausgeber); Wesselius, Janet (Herausgeber)
    Erschienen: 2021
    Verlag:  Routledge, New York

    Introduction / Roxanne Harde & Janet Wesselius -- Textual consumption. Curiosity and consumption in Alice eats: a Wonderland cookbook and The Anne of Green Gables cookbook / Janet Wesselius -- Nadiya Hussain's Bake me a story, children's cookbooks... mehr

    Universitäts- und Landesbibliothek Bonn
    2022/393
    Ausleihe von Bänden möglich, keine Kopien

     

    Introduction / Roxanne Harde & Janet Wesselius -- Textual consumption. Curiosity and consumption in Alice eats: a Wonderland cookbook and The Anne of Green Gables cookbook / Janet Wesselius -- Nadiya Hussain's Bake me a story, children's cookbooks and British Islam / Antje Rauwerda -- "Recipes for living" : meals, memories and stories in Pat Mora's House of houses / Méliné Kasparian -- "Sometimes, it is better to crave" : Asian-American fusion cuisine, the politics of substitutions, and the taste of diasporic loneliness / Shuyin Yu -- Consuming the past : food metaphors in the intergenerational food memoir / Brita M. Thielen -- Consumption & community. Repackaging modernism : genre, aesthetics, and community in The Alice B. Toklas cook book / Ben Lee Taylor -- Julia Child and the "servantless American cook" / Caroline Barta -- Consuming Poppy Cannon / Claire Stewart -- Dishwater hands across the pantry : ideological resistance in the I hate to cook book / Katherine Kittredge -- The labor of love : changes in consumption practices in late twentieth century Calcutta / Rituparna Das -- Cultural consumption. Waitress : creating and consuming inspiration in Sugar, butter, flour / Allison Kellar -- Taste in question : recipes and subjectivity in Martha Stewart Living, goop, and the early printed cookbooks of Hannah Glasse and Ann Cook / Erin MacWilliam -- Nineteenth century American manuscript cookbooks and memoirs of taste / Avery Blankenship -- "Roots and seeds" : reclaiming regional identity through food in Ronni Lundy's Victuals: an Appalachian journey, with recipes / Stacy Sivinski -- "A lifetime spent in the pursuit of good flavor" : Edna Lewis's cookbooks / Nicole Stamant -- "Looking for whatever bowl of soup ... might restore us" : consumption and nostalgia in Treme: stories and recipes from the heart of New Orleans / Roxanne Harde. "Combining cultural and literary studies approaches to literary cookbooks and the narratives surrounding them, this book offers intelligent and entertaining readings focused on rhetorical and gastronomical consumption"--

     

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    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Harde, Roxanne (Herausgeber); Wesselius, Janet (Herausgeber)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 9780367635305; 9780367611361
    Schlagworte: Nahrungsaufnahme <Motiv>; Kochen <Motiv>; Literatur; Kochbuch
    Weitere Schlagworte: Food in literature; Cooking in literature; Food habits in literature; Gastronomy in literature; Food writing / History; Literary cookbooks / History and criticism
    Umfang: ix, 241 Seiten
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references and index

  23. The Austrian Manuscript Cookery Book in the Long Eighteenth Century
    Studies of Form and Function
    Erschienen: 2022
    Verlag:  Peter Lang, Berlin

    The question of what a manuscript cookery book is or can be is still far from settled. Based on detailed archival research, this book establishes a basic typol¬ogy of manuscript cookery books, with a focus on the function they served in the life of... mehr

    Landesbibliothekszentrum Rheinland-Pfalz / Pfälzische Landesbibliothek
    122-2099
    Ausleihe von Bänden möglich, keine Kopien

     

    The question of what a manuscript cookery book is or can be is still far from settled. Based on detailed archival research, this book establishes a basic typol¬ogy of manuscript cookery books, with a focus on the function they served in the life of their owners: memory aid, manual of practical instruction, book in its own right, and showpiece. The author also investigates the work situation of women through an analysis of the educational role of the manuscript cookery book and its function as a tool for the professional cook. It represents a sub¬stantial contribution towards closing gaps in knowledge and material relating to reading and writing in eighteenth-century Austria.

     

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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 9783631856574
    Weitere Identifier:
    9783631856574
    Schriftenreihe: Nordeuropäische Arbeiten zur Literatur, Sprache und Kultur / Northern European Studies in Literature, Language and Culture ; Band / Volume 15
    Schlagworte: Kochbuch; Handschrift
    Weitere Schlagworte: Hardcover, Softcover / Sprachwissenschaft, Literaturwissenschaft/Deutsche Sprachwissenschaft, Deutschsprachige Literaturwissenschaft; FOREIGN LANGUAGE STUDY / English as a Second Language; HISTORY / General; LITERARY CRITICISM / Feminist; PSYCHOLOGY / General; SOCIAL SCIENCE / Anthropology / General; SOCIAL SCIENCE / Women's Studies
    Umfang: 269 Seieten, 21 grams.
  24. Ein Topf der Gefühle
    das Lese-Kochbuch mit Rezepten von Steven Droste
    Erschienen: [2022]
    Verlag:  tredition, Hamburg

    Universitäts- und Landesbibliothek Münster
    59 35673
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Deutsch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 9783347715431; 3347715438
    Weitere Identifier:
    9783347715431
    DDC Klassifikation: Literaturen germanischer Sprachen; Deutsche Literatur (830)
    Schlagworte: Zubereitung; Speise
    Weitere Schlagworte: 40 bis 60+ in der Konsolidierungs- bzw. Entspannungsphase.; Moderne und zeitgenössische Belletristik; Zeit; Tag; Menschen; Frau; Mann; Welt; Paar; Jahre; Tisch; Wasser; Freunde; Freundin; Meer; Wein; Ehe; Minuten; Backofen
    Umfang: 159 Seiten, Illustrationen, 21.5 cm x 13.5 cm, 347 g
  25. Gastrono(r)mie
    naissance de la littérature gastronomique
    Autor*in: Labère, Nelly
    Erschienen: 2021
    Verlag:  Honoré Champion éditeur, Paris

    Universitäts- und Landesbibliothek Bonn
    W 2021/2254
    Ausleihe von Bänden möglich, keine Kopien
    Universitäts- und Landesbibliothek Münster
    3K 90649
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Französisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    ISBN: 9782745355379
    Schriftenreihe: Bibliothèque du XVe siècle ; 88
    Schlagworte: Essen <Motiv>; Französisch; Kochbuch; Literatur; Kochen <Motiv>; Gaststättengewerbe; Gastronomiekritik
    Umfang: 390 Seiten