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  1. Scribes of gastronomy
    representations of food and drink in Imperial Chinese literature
    Beteiligt: Yue, Isaac (Hrsg.); Tang, Siufu (Hrsg.)
    Erschienen: 2014
    Verlag:  Hong Kong University Press, Hong Kong

    Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden / Hochschulbibliothek Amberg
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden, Hochschulbibliothek, Standort Weiden
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Yue, Isaac (Hrsg.); Tang, Siufu (Hrsg.)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9789888180967; 9888180967; 9888139975; 9789888139972
    Weitere Identifier:
    9789888139972
    Schlagworte: LITERARY CRITICISM / Asian / General; LITERARY CRITICISM / Asian / Chinese; Chinese literature; Drinking in literature; Food in literature; Array; Kochen <Motiv>; Literatur; Ess- und Trinksitte <Motiv>
    Umfang: 1 online resource
    Bemerkung(en):

    Online resource; title from home page (viewed on November 18, 2013)

    The culture of food and drink occupies a central role in the development of Chinese civilization, and the language of gastronomy has been a vital theme in literary productions through many different eras and genres. From stanzas on food and wine in the 'Book of Odes' to the articulation of refined dining in 'The Dream of the Red Chamber' and Su Shi's literary recipe for attaining culinary perfection, lavish textual representations help explain the unique appeal of food and its overwhelming cultural significance within Chinese society

    Contributors; 1: Food and the Literati; 2: From Conservatism to Romanticism; 3: The Morality of Drunkenness in Chinese Literature of the Third Century CE; 4: Making Poetry with Alcohol; 5: The Interplay of Social and Literary History; 6: The Obsessive Gourmet; 7: Tasting the Lotus; 8: Eating and Drinking in a Red Chambered Dream; Notes; Index