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  1. Culinary Turn : Aesthetic Practice of Cookery
    Beteiligt: van der Meulen, Nicolaj (Hrsg.); Wiesel, Jörg (Hrsg.)
    Erschienen: 20170430
    Verlag:  transcript Verlag, Bielefeld, Germany

    Kitchen, cooking, nutrition, and eating have become omnipresent cultural topics. They stand at the center of design, gastronomy, nutrition science, and agriculture. Artists have appropriated cooking as an aesthetic practice – in turn, cooks are... mehr

     

    Kitchen, cooking, nutrition, and eating have become omnipresent cultural topics. They stand at the center of design, gastronomy, nutrition science, and agriculture. Artists have appropriated cooking as an aesthetic practice – in turn, cooks are adapting the staging practices that go with an artistic self-image. This development is accompanied by a philosophy of cooking as a speculative cultural technique. This volume investigates the dimensions of a new culinary turn, combining for the very first time contributions from the theory and practice of cooking.

     

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    Quelle: OAPEN; transcript Open Access
    Beteiligt: van der Meulen, Nicolaj (Hrsg.); Wiesel, Jörg (Hrsg.)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783839430316
    Weitere Identifier:
    Schlagworte: Food & society
    Weitere Schlagworte: Sociology; Culinary Turn; Aesthetic Practice; Gastronomy; Nova-regio-cooking; Nutrition; Culinary Arts; Convivium; Culture; Aesthetics; Food Studies; Cultural Studies
  2. Culinary turn
    aesthetic practice of cookery
    Beteiligt: Meulen, Nicolaj van der (Herausgeber); Wiesel, Jörg (Herausgeber)
    Erschienen: [2017]; ©2017
    Verlag:  transcript Verlag, Bielefeld

    Kitchen, cooking, nutrition, and eating have become omnipresent cultural topics. They stand at the center of design, gastronomy, nutrition science, and agriculture. Artists have appropriated cooking as an aesthetic practice - in turn, cooks are... mehr

    Zugang:
    Hochschulbibliothek der Fachhochschule Aachen
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek der RWTH Aachen
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Ruhr-Universität Bochum, Universitätsbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschulbibliothek der Hochschule Düsseldorf
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek der Fernuniversität
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule Koblenz, Bibliothek RheinMoselCampus
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Landesbibliothekszentrum Rheinland-Pfalz / Rheinische Landesbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen (katho), Hochschulbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Technische Hochschule Köln, Hochschulbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule für Wirtschaft und Gesellschaft Ludwigshafen, Bibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule Ruhr West, Hochschulbibliothek, Zweigbibliothek Bottrop
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule Ruhr West, Hochschulbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitäts- und Landesbibliothek Münster
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Paderborn
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule Koblenz, RheinAhrCampus, Bibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Siegen
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Wuppertal
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    Kitchen, cooking, nutrition, and eating have become omnipresent cultural topics. They stand at the center of design, gastronomy, nutrition science, and agriculture. Artists have appropriated cooking as an aesthetic practice - in turn, cooks are adapting the staging practices that go with an artistic self-image. This development is accompanied by a philosophy of cooking as a speculative cultural technique. This volume investigates the dimensions of a new culinary turn, combining for the very first time contributions from the theory and practice of cooking

     

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    Hinweise zum Inhalt
    Volltext (Kostenfrei)
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    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Meulen, Nicolaj van der (Herausgeber); Wiesel, Jörg (Herausgeber)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783839430316
    Weitere Identifier:
    Schriftenreihe: Aesthetic practice ; volume 1
    Weitere Schlagworte: Gastronomy; Food; Cooking; Ästhetik; Kulturwissenschaft; Ernährung; Culture; Kultur; Aesthetics; Cultural Studies; Esskultur; Food Studies; Ästhetische Praxis; Kulinaristik; Gastronomie; Nova-Regio-Küche; Convivium; Aesthetic Practice; Gastronomy; Nova-regio-cooking; Nutrition; Culinary Arts; Aufsatzsammlung
    Umfang: 1 Online-Ressource (350 Seiten)
  3. Faking, forging, counterfeiting
    discredited practices at the margins of mimesis
    Beteiligt: Becker, Daniel (HerausgeberIn); Fischer, Annalisa (HerausgeberIn); Schmitz, Yola (HerausgeberIn); Niehoff, Simone (MitwirkendeR); Sannders, Florencia (MitwirkendeR)
    Erschienen: 2018
    Verlag:  transcript Verlag, Bielefeld

    Forgeries are an omnipresent part of our culture and closely related to traditional ideas of authenticity, legality, authorship, creativity, and innovation. Based on the concept of mimesis, this volume illustrates how forgeries must be understood as... mehr

    Zugang:
    Verlag (kostenfrei)
    Aggregator (lizenzpflichtig)
    Berlin International University of Applied Sciences, Hans-Dieter Klingemann Library
    keine Fernleihe
    Max-Planck-Institut für Bildungsforschung, Bibliothek und wissenschaftliche Information
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule der Polizei des Landes Brandenburg, Hochschulbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universität Potsdam, Universitätsbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    Forgeries are an omnipresent part of our culture and closely related to traditional ideas of authenticity, legality, authorship, creativity, and innovation. Based on the concept of mimesis, this volume illustrates how forgeries must be understood as autonomous aesthetic practices - creative acts in themselves - rather than as mere rip-offs of an original work of art.The proceedings bring together research from different scholarly fields. They focus on various mimetic practices such as pseudo-translations, imposters, identity theft, and hoaxes in different artistic and historic contexts. By opening up the scope of the aesthetic implications of fakes, this anthology aims to consolidate forging as an autonomous method of creation.

     

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    Hinweise zum Inhalt
    FULL ((Currently Only Available on Campus))
  4. Culinary turn
    aesthetic practice of cookery
  5. Culinary turn
    aesthetic practice of cookery
    Erschienen: [2017]
    Verlag:  transcript, Bielefeld

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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Meulen, Nicolaj <<van der>> (Hrsg.); Wiesel, Jörg (Hrsg.); Käsmayr, Anneli (Hrsg.); Reinmann, Raphaela (Hrsg.)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 9783837630312; 3837630315
    RVK Klassifikation: LC 17000 ; LH 61100
    DDC Klassifikation: Hauswirtschaft und Familie (640)
    Schriftenreihe: Aesthetic practice ; volume 1
    Schlagworte: Ess- und Trinksitte; ; Speise; Kochen; Ästhetik;
    Weitere Schlagworte: Ästhetische Praxis; Gastronomie; Nova-Regio-Küche; Ernährung; Kulinaristik; Convivium; Kultur; Ästhetik; Esskultur; Cultural Studies; Kulturwissenschaft; Aesthetic Practice; Gastronomy; Nova-regio-cooking; Nutrition; Culinary Arts; Culture; Aesthetics; Food Studies
    Umfang: 324 Seiten, Illustrationen, 24 cm
    Bemerkung(en):

    Literaturverzeichnis: Seite [299]-310

  6. Culinary Turn
    Aesthetic Practice of Cookery (in collaboration with Anneli Käsmayr and in editorial cooperation with Raphaela Reinmann)
  7. Faking, forging, counterfeiting
    discredited practices at the margins of mimesis
    Beteiligt: Becker, Daniel (HerausgeberIn); Fischer, Annalisa (HerausgeberIn); Schmitz, Yola (HerausgeberIn); Niehoff, Simone (MitwirkendeR); Sannders, Florencia (MitwirkendeR)
    Erschienen: [2018]; © 2018
    Verlag:  transcript, Bielefeld

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    Zugang:
    Resolving-System (kostenfrei)
    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Unter den Linden
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Leibniz-Zentrum für Zeithistorische Forschung Potsdam, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Universität Potsdam, Universitätsbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    Forgeries are an omnipresent part of our culture and closely related to traditional ideas of authenticity, legality, authorship, creativity, and innovation. Based on the concept of mimesis, this volume illustrates how forgeries must be understood as autonomous aesthetic practices - creative acts in themselves - rather than as mere rip-offs of an original work of art. The proceedings bring together research from different scholarly fields. They focus on various mimetic practices such as pseudo-translations, imposters, identity theft, and hoaxes in different artistic and historic contexts. By opening up the scope of the aesthetic implications of fakes, this anthology aims to consolidate forging as an autonomous method of creation.

     

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    Hinweise zum Inhalt
    Volltext (Array)
    Cover (lizenzpflichtig)
    Quelle: Staatsbibliothek zu Berlin
    Beteiligt: Becker, Daniel (HerausgeberIn); Fischer, Annalisa (HerausgeberIn); Schmitz, Yola (HerausgeberIn); Niehoff, Simone (MitwirkendeR); Sannders, Florencia (MitwirkendeR)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Konferenzschrift
    Format: Online
    ISBN: 9783839437629
    Weitere Identifier:
    RVK Klassifikation: EC 1960
    Körperschaften/Kongresse: Faking, Forging, Counterfeiting. Discredited Practices at the Margins of Mimesis (2015, München)
    Schriftenreihe: Culture & theory
    Schlagworte: Art; Mimesis in art; SOCIAL SCIENCE / Popular Culture
    Weitere Schlagworte: Aesthetic Practice; Art; Copy; Creativity; Cultural History; Cultural Studies; Cultural Transfer; Culture; Faked Tradition; General Literature Studies; Hoax; Identity Theft; Imitation; Imposter; Literature; Media Aesthetics; Original; Pseudotranslation; Theory of Art; Translation
    Umfang: 1 Online-Ressource (245 Seiten), Illustrationen
    Bemerkung(en):

    Literaturangaben

    "The international conference "Faking, forging, counterfeiting: discredited practices at the margins of mimesis", held in Autumn 2015 at the Ludwig Maximilian University of Munich ..." (Preface, Seite 8)

  8. Culinary turn
    aesthetic practice of cookery
    Beteiligt: Meulen, Nicolaj van der (HerausgeberIn); Wiesel, Jörg (HerausgeberIn)
    Erschienen: [2017]; ©2017
    Verlag:  transcript, Bielefeld

    Kitchen, cooking, nutrition, and eating have become omnipresent cultural topics. They stand at the center of design, gastronomy, nutrition science, and agriculture. Artists have appropriated cooking as an aesthetic practice - in turn, cooks are... mehr

    Zugang:
    Verlag (Array)
    Resolving-System (kostenfrei)
    Hochschule Aalen, Bibliothek
    E-Book De Gruyter
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    Orient-Institut Beirut
    Online
    keine Fernleihe
    Evangelische Hochschule Berlin, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Leibniz-Zentrum Moderner Orient, Bibliothek, Geisteswissenschaftliche Zentren Berlin e.V.
    keine Fernleihe
    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    keine Fernleihe
    Hochschule für Bildende Künste Braunschweig, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Braunschweig
    keine Fernleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Bremen
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Clausthal
    keine Fernleihe
    Hochschule für Bildende Künste Dresden, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschule für Musik 'Carl Maria von Weber', Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Fachhochschule Erfurt, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
    keine Fernleihe
    Zentrale Hochschulbibliothek Flensburg
    keine Fernleihe
    Zeppelin Universität gGmbH, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschule Furtwangen University. Informatik, Technik, Wirtschaft, Medien. Campus Furtwangen, Bibliothek
    eBook DeGruyter
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    Duale Hochschule Gera-Eisenach, Bibliothek, Campus Gera
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Greifswald
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    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    keine Fernleihe
    Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale
    ebook
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    HafenCity Universität Hamburg, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Helmut-Schmidt-Universität, Universität der Bundeswehr Hamburg, Universitätsbibliothek
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    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    keine Fernleihe
    Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg, Hochschulinformations- und Bibliotheksservice (HIBS), Fachbibliothek Technik, Wirtschaft, Informatik
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    Technische Universität Hamburg, Universitätsbibliothek
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    Bibliothek der Hochschule Hannover
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    Bibliothek im Kurt-Schwitters-Forum
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    Gottfried Wilhelm Leibniz Bibliothek - Niedersächsische Landesbibliothek
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    Technische Informationsbibliothek (TIB) / Leibniz-Informationszentrum Technik und Naturwissenschaften und Universitätsbibliothek
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    Bibliothek der Pädagogischen Hochschule Heidelberg
    E-Book OA
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    Universitätsbibliothek Heidelberg
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    Duale Hochschule Baden-Württemberg Heidenheim, Bibliothek
    e-Book De Gruyter OA
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    HAWK Hochschule für angewandte Wissenschaft und Kunst Hildesheim/Holzminden/Göttingen, Bibliothek, Elektronische Ressourcen
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    Universitätsbibliothek Hildesheim
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    Thüringer Universitäts- und Landesbibliothek
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    Badische Landesbibliothek
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    Hochschulbibliothek Karlsruhe (PH)
    eBook de Gruyter
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    Fachhochschule Kiel, Zentralbibliothek
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    Universitätsbibliothek Kiel, Zentralbibliothek
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    HTWG Hochschule Konstanz Technik, Wirtschaft und Gestaltung, Bibliothek
    eBook deGruyter
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    Hochschule Anhalt , Hochschulbibliothek
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    Universitätsbibliothek Leipzig
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    Zentrale Hochschulbibliothek Lübeck
    keine Fernleihe
    Leuphana Universität Lüneburg, Medien- und Informationszentrum, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschule Magdeburg-Stendal, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Otto-von-Guericke-Universität, Universitätsbibliothek
    ebook deGruyter open access
    keine Fernleihe
    Otto-von-Guericke-Universität, Universitätsbibliothek, Medizinische Zentralbibliothek
    ebook deGruyter open access
    keine Fernleihe
    Duale Hochschule Baden-Württemberg Mannheim, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschule Mannheim, Hochschulbibliothek
    eBook OA
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    Universitätsbibliothek Mannheim
    keine Fernleihe
    Hochschule Mittweida (FH), Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Duale Hochschule Baden-Württemberg Mosbach, Bibliothek
    E-Book deGruyter
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    Hochschulbibliothek Friedensau
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    Bibliotheks-und Informationssystem der Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (BIS)
    keine Fernleihe
    Bibliotheks-und Informationssystem der Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (BIS)
    keine Fernleihe
    Jade Hochschule Wilhelmshaven/Oldenburg/Elsfleth, Campus Oldenburg, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Jade Hochschule Wilhelmshaven/Oldenburg/Elsfleth, Campus Elsfleth, Bibliothek
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    Hochschule Osnabrück, Bibliothek Campus Westerberg
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Osnabrück
    keine Fernleihe
    Hochschulbibliothek Pforzheim, Bereichsbibliothek Technik und Wirtschaft
    De Gruyter (Open Access)
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    Universität Potsdam, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Duale Hochschule Baden-Württemberg Ravensburg, Bibliothek
    E-Book OA
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    Hochschulbibliothek Reutlingen (Lernzentrum)
    eBook
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    Universitätsbibliothek Rostock
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    Landesbibliothek Mecklenburg-Vorpommern Günther Uecker im Landesamt für Kultur und Denkmalpflege
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    Hochschule für Gestaltung Schwäbisch Gmünd, Bibliothek
    eBook OA DeGruyter
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    Hochschule Magdeburg-Stendal, Standort Stendal, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschule der Medien, Bibliothek Standort Nobelstr.
    eBook DeGruyter
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    Hochschule für Technik Stuttgart, Bibliothek
    deGruyter OA
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Stuttgart
    keine Fernleihe
    Technische Hochschule Ulm, Bibliothek
    eBook DeGruyter Oldenbourg
    keine Fernleihe
    Universität Ulm, Kommunikations- und Informationszentrum, Bibliotheksservices
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Vechta
    keine Fernleihe
    UB Weimar
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    Hochschulbibliothek Weingarten
    eBook DeGruyter OpenAccess
    keine Fernleihe
    Jade Hochschule Wilhelmshaven/Oldenburg/Elsfleth, Campus Wilhelmshaven, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschule Wismar, University of Applied Sciences: Technology, Business and Design, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    keine Fernleihe
    Ostfalia Hochschule für angewandte Wissenschaften, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschule Zittau / Görlitz, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe

     

    Kitchen, cooking, nutrition, and eating have become omnipresent cultural topics. They stand at the center of design, gastronomy, nutrition science, and agriculture. Artists have appropriated cooking as an aesthetic practice - in turn, cooks are adapting the staging practices that go with an artistic self-image. This development is accompanied by a philosophy of cooking as a speculative cultural technique. This volume investigates the dimensions of a new culinary turn, combining for the very first time contributions from the theory and practice of cooking.

     

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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Staatsbibliothek zu Berlin
    Beteiligt: Meulen, Nicolaj van der (HerausgeberIn); Wiesel, Jörg (HerausgeberIn)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783839430316
    Weitere Identifier:
    Schriftenreihe: Ästhetische practice ; volume 1
    Schlagworte: Nutrition. Foods and food supply; Gastronomy; Food; Cooking; Gastronomy; Food; Cooking; Ästhetik; Kulturwissenschaft; Ernährung; Kultur; Esskultur; Ästhetische Praxis; Kulinaristik; Gastronomie; Nova-Regio-Küche; Culture; Aesthetics; Cultural Studies; Food Studies; Convivium; Aesthetic Practice; Gastronomy; Nova-regio-cooking; Nutrition; Culinary Arts; SOCIAL SCIENCE / Popular Culture
    Umfang: 1 Online-Ressource (350 Seiten)
    Bemerkung(en):

    Frontmatter -- -- Content -- -- Foreword -- -- Introduction -- -- Kitchen -- -- Avant-garde Natural Cuisine. Nicolaj van der Meulen, Jörg Wiesel and Stefan Wiesner in Conversation on Cooking as Aesthetic Practice -- -- Anthropocene Kitchen -- -- The Evolution of Kitchen Design. A Yearning for a Modern Stone Age Cave -- -- The Kitchen of the Future. Somewhere Between Sci-Fi and Social Design -- -- La Brigade de Cuisine -- -- Kitchen Culture -- -- Production -- -- Plates -- -- Three Theses for Increased Enjoyment -- -- The Mind’s Eye and Palate -- -- Saving Diversity -- -- Sustainable Food Systems -- -- Consciously, but Not Knowingly -- -- Concept -- -- Morsels -- -- No Title -- -- Pig’s Head/Chard/Milk/Bay Leaf/Lime/Anchovies -- -- Gratin of Green Tagliolini with Braised Pig’s Cheeks, Lime and Bay -- -- Recipe Plan -- -- Pig’s Cheeks with Crisped Ears, Chard and Bay Leaf -- -- Dish(es) Using Pig’’ Head, Milk, Chard, Anchovies, Lime and Bay Leaves -- -- Pig’s Head in Chard/Sautéed Chard Stems/ Chard Sponge/Bay Leaf Milk Froth/Candied Lime Zest/Anchovy and Lime Puree -- -- Discourse -- -- Evolution – Culinary Culture – Cooking Technology -- -- Food in the Metabolic Era -- -- Food as a Medium Between Art and Cuisine. Rirkrit Tiravanija’s Gastronomic Installations -- -- For a Good Time dilettantin produktionsbüro: Transitory Spaces of Art Production, Presentation and Distribution -- -- Babette’s Culinary Turn. An Essay -- -- A Taste of Home -- -- Perception -- -- Foreign Food and Table Arts -- -- Plating Food. On the Pictorial Arrangement of Cuisine on the Plate -- -- Decay and Other Flip Sides. Gastronautical Ramblings About Post-Culinary Design Possibilities -- -- On the Sensation of Freshly Grated Lemon Zest. Anneli Käsmayr and Thomas A. Vilgis Talk About Food Innovation, Taste and Emotion -- -- Perfume and Cooking -- -- Culinary Criteria Creation in an Open Society -- -- Bibliography -- -- List of Figures -- -- Contributors

  9. Faking, forging, counterfeiting
    discredited practices at the margins of mimesis
    Beteiligt: Becker, Daniel (HerausgeberIn); Fischer, Annalisa (HerausgeberIn); Schmitz, Yola (HerausgeberIn); Niehoff, Simone (MitwirkendeR); Sannders, Florencia (MitwirkendeR)
    Erschienen: 2018
    Verlag:  transcript Verlag, Bielefeld

    Forgeries are an omnipresent part of our culture and closely related to traditional ideas of authenticity, legality, authorship, creativity, and innovation. Based on the concept of mimesis, this volume illustrates how forgeries must be understood as... mehr

    Zugang:
    Verlag (kostenfrei)
    Evangelische Hochschule Berlin, Bibliothek
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    Max-Planck-Institut für Bildungsforschung, Bibliothek und wissenschaftliche Information
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    Universitätsbibliothek Braunschweig
    keine Fernleihe
    Technische Universität Chemnitz, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Clausthal
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    Hochschule für Bildende Künste Dresden, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden, Bibliothek
    UTB Open Access E-Books
    keine Fernleihe
    Sächsische Landesbibliothek - Staats- und Universitätsbibliothek Dresden
    keine Fernleihe
    Fachhochschule Erfurt, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
    keine Fernleihe
    Hochschule Esslingen, Bibliothek
    UTB Open Access
    keine Fernleihe
    Zentrale Hochschulbibliothek Flensburg
    keine Fernleihe
    Technische Universität Bergakademie Freiberg, Bibliothek 'Georgius Agricola'
    keine Fernleihe
    Deutscher Caritasverband e.V., Bibliothek
    keine Fernleihe
    Bibliothek der Pädagogischen Hochschule Freiburg/Breisgau
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Bibliothek der Pädagogischen Hochschule Freiburg/Breisgau
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Evangelische Hochschule Freiburg, Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Zeppelin Universität gGmbH, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschule Furtwangen University. Informatik, Technik, Wirtschaft, Medien. Campus Furtwangen, Bibliothek
    eBook utb
    keine Fernleihe
    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    keine Fernleihe
    Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale
    keine Fernleihe
    Helmut-Schmidt-Universität, Universität der Bundeswehr Hamburg, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    keine Fernleihe
    Bibliothek der Hochschule Hannover
    keine Fernleihe
    Bibliothek im Kurt-Schwitters-Forum
    keine Fernleihe
    Gottfried Wilhelm Leibniz Bibliothek - Niedersächsische Landesbibliothek
    keine Fernleihe
    Technische Informationsbibliothek (TIB) / Leibniz-Informationszentrum Technik und Naturwissenschaften und Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Bibliothek der Pädagogischen Hochschule Heidelberg
    E-Book OA
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Heidelberg
    keine Fernleihe
    Duale Hochschule Baden-Württemberg Heidenheim, Bibliothek
    e-Book UTB OA
    keine Fernleihe
    Bibliothek LIV HN Sontheim
    TB Open Access
    keine Fernleihe
    Bibliothek LIV HN Sontheim
    TB Open Access
    keine Fernleihe
    Bibliothek LIV HN Sontheim
    TB Open Access
    keine Fernleihe
    HAWK Hochschule für angewandte Wissenschaft und Kunst Hildesheim/Holzminden/Göttingen, Bibliothek, Elektronische Ressourcen
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Hildesheim
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    Thüringer Universitäts- und Landesbibliothek
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    Hochschulbibliothek Karlsruhe (PH)
    eBook frei zugänglich
    keine Fernleihe
    Hochschulbibliothek Karlsruhe (PH)
    eBook UTB scholars
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    Fachhochschule Kiel, Zentralbibliothek
    keine Fernleihe
    Muthesius-Kunsthochschule, Zentrale Hochschulbibliothek
    E-Book
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    Universitätsbibliothek Kiel, Zentralbibliothek
    keine Fernleihe
    HTWG Hochschule Konstanz Technik, Wirtschaft und Gestaltung, Bibliothek
    eBook UTBOA
    keine Fernleihe
    Landschaftsverband Rheinland, LVR-Bibliothek der Zentralverwaltung
    keine Fernleihe
    Stiftung Galerie für Zeitgenössische Kunst Leipzig, Bibliothek
    Volltext (pdf) freier Zugang
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Leipzig
    keine Fernleihe
    Ev. Hochschul- und Zentralbibliothek Württemberg, Standort Ludwigsburg
    keine Fernleihe
    Hochschule für öffentliche Verwaltung und Finanzen Ludwigsburg, Bibliothek
    utb
    keine Fernleihe
    Pädagogische Hochschulbibliothek Ludwigsburg
    E-Book UTB Scholars
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Leuphana Universität Lüneburg, Medien- und Informationszentrum, Universitätsbibliothek
    keine Fernleihe
    Otto-von-Guericke-Universität, Universitätsbibliothek
    eBook UTB open access
    keine Fernleihe
    Otto-von-Guericke-Universität, Universitätsbibliothek, Medizinische Zentralbibliothek
    keine Fernleihe
    Duale Hochschule Baden-Württemberg Mannheim, Bibliothek
    eBook Preselectoa
    keine Fernleihe
    Hochschule Mannheim, Hochschulbibliothek
    eBook utb OA
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Mannheim
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Mannheim
    keine Fernleihe
    Hochschule Merseburg, Bibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschule Mittweida (FH), Hochschulbibliothek
    keine Fernleihe
    Hochschulbibliothek Friedensau
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    Hochschule für Wirtschaft und Umwelt Nürtingen-Geislingen, Bibliothek Nürtingen
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    Forgeries are an omnipresent part of our culture and closely related to traditional ideas of authenticity, legality, authorship, creativity, and innovation. Based on the concept of mimesis, this volume illustrates how forgeries must be understood as autonomous aesthetic practices - creative acts in themselves - rather than as mere rip-offs of an original work of art.The proceedings bring together research from different scholarly fields. They focus on various mimetic practices such as pseudo-translations, imposters, identity theft, and hoaxes in different artistic and historic contexts. By opening up the scope of the aesthetic implications of fakes, this anthology aims to consolidate forging as an autonomous method of creation.

     

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  10. Culinary turn
    aesthetic practice of cookery
    Beteiligt: Meulen, Nicolaj van der (HerausgeberIn); Wiesel, Jörg (HerausgeberIn)
    Erschienen: 2017
    Verlag:  transcript Verlag, Bielefeld

    Kitchen, cooking, nutrition, and eating have become omnipresent cultural topics. They stand at the center of design, gastronomy, nutrition science, and agriculture. Artists have appropriated cooking as an aesthetic practice - in turn, cooks are... mehr

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    Kitchen, cooking, nutrition, and eating have become omnipresent cultural topics. They stand at the center of design, gastronomy, nutrition science, and agriculture. Artists have appropriated cooking as an aesthetic practice - in turn, cooks are adapting the staging practices that go with an artistic self-image. This development is accompanied by a philosophy of cooking as a speculative cultural technique. This volume investigates the dimensions of a new culinary turn, combining for the very first time contributions from the theory and practice of cooking.

     

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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Meulen, Nicolaj van der (HerausgeberIn); Wiesel, Jörg (HerausgeberIn)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783839430316
    Schriftenreihe: Aesthetic practice ; volume 1
    Array
    Schlagworte: Ästhetik; Kulturwissenschaft; Ernährung; Culture; Kultur; Aesthetics; Cultural Studies; Esskultur; Food Studies; Ästhetische Praxis; Kulinaristik; Gastronomie; Nova-Regio-Küche; Convivium; Aesthetic Practice; Gastronomy; Nova-regio-cooking; Nutrition; Culinary Arts
    Umfang: 1 Online-Ressource (324 pages), Illustrationen
  11. Faking, Forging, Counterfeiting
    Discredited Practices at the Margins of Mimesis
    Beteiligt: Becker, Daniel (Herausgeber); Fischer, Annalisa (Herausgeber); Schmitz, Yola (Herausgeber)
    Erschienen: 2018
    Verlag:  transcript Verlag, Bielefeld ; OAPEN FOUNDATION, The Hague

    Forgeries are an omnipresent part of our culture and closely related to traditional ideas of authenticity, legality, authorship, creativity, and innovation. Based on the concept of mimesis, this volume illustrates how forgeries must be understood as... mehr

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    Forgeries are an omnipresent part of our culture and closely related to traditional ideas of authenticity, legality, authorship, creativity, and innovation. Based on the concept of mimesis, this volume illustrates how forgeries must be understood as autonomous aesthetic practices – creative acts in themselves – rather than as mere rip-offs of an original work of art. The proceedings bring together research from different scholarly fields. They focus on various mimetic practices such as pseudo-translations, imposters, identity theft, and hoaxes in different artistic and historic contexts. By opening up the scope of the aesthetic implications of fakes, this anthology aims to consolidate forging as an autonomous method of creation.

     

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  12. Faking, Forging, Counterfeiting
    Discredited Practices at the Margins of Mimesis
    Erschienen: [2018]
    Verlag:  transcript-Verlag, Bielefeld ; Walter de Gruyter GmbH, Berlin

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    Forgeries are an omnipresent part of our culture and closely related to traditional ideas of authenticity, legality, authorship, creativity, and innovation. Based on the concept of mimesis, this volume illustrates how forgeries must be understood as autonomous aesthetic practices - creative acts in themselves - rather than as mere rip-offs of an original work of art. The proceedings bring together research from different scholarly fields. They focus on various mimetic practices such as pseudo-translations, imposters, identity theft, and hoaxes in different artistic and historic contexts. By opening up the scope of the aesthetic implications of fakes, this anthology aims to consolidate forging as an autonomous method of creation.

     

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    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Becker, Daniel; Fischer, Annalisa; Niehoff, Simone; Sannders, Florencia; Schmitz, Yola
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783839437629
    Weitere Identifier:
    RVK Klassifikation: EC 1960
    DDC Klassifikation: Künste; Bildende und angewandte Kunst (700)
    Schriftenreihe: Edition Kulturwissenschaft ; 128
    Schlagworte: Künste; Fälschung; Plagiat; Art; Mimesis in art; Aesthetic Practice; Art; Copy; Creativity; Cultural History; Cultural Studies; Cultural Transfer; Culture; Faked Tradition; General Literature Studies; Hoax; Identity Theft; Imitation; Imposter; Literature; Media Aesthetics; Original; Pseudotranslation; Theory of Art; Translation
    Umfang: 1 Online-Ressource
    Bemerkung(en):

    Description based on online resource; title from PDF title page (publisher's Web site, viewed 25. Jul 2018)

  13. Faking, Forging, Counterfeiting
    Erschienen: 2017
    Verlag:  transcript Verlag, [Erscheinungsort nicht ermittelbar] ; OAPEN FOUNDATION, The Hague

    Forgeries are an omnipresent part of our culture. They are closely related to historically and culturally informed ideas of authenticity, legality, authorship, creativity, tradition and innovation. Based on the concept of mimesis, the volume... mehr

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    Forgeries are an omnipresent part of our culture. They are closely related to historically and culturally informed ideas of authenticity, legality, authorship, creativity, tradition and innovation. Based on the concept of mimesis, the volume illustrates that forgeries are thus not to be understood as a negative copy or disgraced rip-off of an original – but as an autonomous aesthetic practice, a creative act in itself. The contributions focus on such different implementations such as faked traditions, pseudotranslations, imposters, identity theft, and hoaxes in different arts and historic contexts. Most importantly, they scrutinize the bonds and borders between original and forgery, and turn out their epistemic capability.

     

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  14. Faking, Forging, Counterfeiting: Discredited Practices at the Margins of Mimesis
    Erschienen: 2017
    Verlag:  Transcript Verlag, Bielefeld, Germany ; JSTOR, New York

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    Forgeries are an omnipresent part of our culture. They are closely related to historically and culturally informed ideas of authenticity, legality, authorship, creativity, tradition and innovation. Based on the concept of mimesis, the volume illustrates that forgeries are thus not to be understood as a negative copy or disgraced rip-off of an original - but as an autonomous aesthetic practice, a creative act in itself. The contributions focus on such different implementations such as faked traditions, pseudotranslations, imposters, identity theft, and hoaxes in different arts and historic contexts. Most importantly, they scrutinize the bonds and borders between original and forgery, and turn out their epistemic capability.

     

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  15. Faking, forging, counterfeiting
    discredited practices at the margins of mimesis
    Beteiligt: Becker, Daniel (HerausgeberIn); Fischer, Annalisa (HerausgeberIn); Schmitz, Yola (HerausgeberIn); Niehoff, Simone (MitwirkendeR); Sannders, Florencia (MitwirkendeR)
    Erschienen: [2018]; © 2018
    Verlag:  transcript, Bielefeld

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    Helmut-Schmidt-Universität, Universität der Bundeswehr Hamburg, Universitätsbibliothek
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    Cover (lizenzpflichtig)
    Quelle: Staatsbibliothek zu Berlin
    Beteiligt: Becker, Daniel (HerausgeberIn); Fischer, Annalisa (HerausgeberIn); Schmitz, Yola (HerausgeberIn); Niehoff, Simone (MitwirkendeR); Sannders, Florencia (MitwirkendeR)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Konferenzschrift
    Format: Online
    ISBN: 9783839437629
    Weitere Identifier:
    RVK Klassifikation: EC 1960
    Körperschaften/Kongresse: Faking, Forging, Counterfeiting. Discredited Practices at the Margins of Mimesis (2015, München)
    Schriftenreihe: Culture & theory
    Schlagworte: Art; Mimesis in art; SOCIAL SCIENCE / Popular Culture
    Weitere Schlagworte: Aesthetic Practice; Art; Copy; Creativity; Cultural History; Cultural Studies; Cultural Transfer; Culture; Faked Tradition; General Literature Studies; Hoax; Identity Theft; Imitation; Imposter; Literature; Media Aesthetics; Original; Pseudotranslation; Theory of Art; Translation
    Umfang: 1 Online-Ressource (245 Seiten), Illustrationen
    Bemerkung(en):

    Literaturangaben

    "The international conference "Faking, forging, counterfeiting: discredited practices at the margins of mimesis", held in Autumn 2015 at the Ludwig Maximilian University of Munich ..." (Preface, Seite 8)

  16. Culinary turn
    aesthetic practice of cookery
    Beteiligt: Meulen, Nicolaj <<van der>> (Herausgeber); Wiesel, Jörg (Herausgeber)
    Erschienen: [2017]; ©2017
    Verlag:  transcript Verlag, Bielefeld

    Kitchen, cooking, nutrition, and eating have become omnipresent cultural topics. They stand at the center of design, gastronomy, nutrition science, and agriculture. Artists have appropriated cooking as an aesthetic practice - in turn, cooks are... mehr

    Zugang:
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    Universitätsbibliothek Paderborn
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    Hochschule Koblenz, RheinAhrCampus, Bibliothek
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    Universitätsbibliothek Siegen
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    Universitätsbibliothek Wuppertal
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    Kitchen, cooking, nutrition, and eating have become omnipresent cultural topics. They stand at the center of design, gastronomy, nutrition science, and agriculture. Artists have appropriated cooking as an aesthetic practice - in turn, cooks are adapting the staging practices that go with an artistic self-image. This development is accompanied by a philosophy of cooking as a speculative cultural technique. This volume investigates the dimensions of a new culinary turn, combining for the very first time contributions from the theory and practice of cooking

     

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    Hinweise zum Inhalt
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    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Meulen, Nicolaj <<van der>> (Herausgeber); Wiesel, Jörg (Herausgeber)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9783839430316
    Weitere Identifier:
    Schriftenreihe: Aesthetic practice ; volume 1
    Schlagworte: Gastronomy; Food; Cooking; Ästhetik; Kulturwissenschaft; Ernährung; Culture; Kultur; Aesthetics; Cultural Studies; Esskultur; Food Studies; Ästhetische Praxis; Kulinaristik; Gastronomie; Nova-Regio-Küche; Convivium; Aesthetic Practice; Nova-regio-cooking; Nutrition; Culinary Arts
    Umfang: 1 Online-Ressource (350 Seiten)