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  1. Jewish fairy tale feasts
    a literary cookbook
    Autor*in: Yolen, Jane
    Erschienen: [2013]; © 2013
    Verlag:  Crocodile Books USA/Interlink Publishing Group Inc., Northampton, Massachusetts

    TU Darmstadt, Universitäts- und Landesbibliothek - Stadtmitte
    /BD 1250 Y54
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Beteiligt: Stemple, Heidi E. Y. (Mitwirkender); Shefrin, Sima Elizabeth (Illustrator)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 9781566569095; 1566569095
    RVK Klassifikation: BD 1250 ; BD 8460 ; LC 17000
    Schlagworte: Juden; Märchen; Essen <Motiv>; Lebensmittel <Motiv>
    Umfang: 199 Seiten, Illustrationen, 28 cm
    Bemerkung(en):

    Stories and stovetops Jewish-style: an introduction -- A note from the storyteller -- A note from the cook -- Brunch: The latke miracle (Latkes) -- The three skillful brothers (Applesauce) -- Counting eggs (Shakshuka) -- The demon who lived in a tree (Blintzes) -- And the matzo was still warm (Matzo brei) -- The loaves in the Ark (Challah) -- The wheat came in at the door (Bagels) -- Soup: A little bit of soup (Chicken soup) -- The flour barrel and the water jug (Matzo balls) -- Main courses: Rifka and the magic pitcher (Salad) -- The pomegranate seed (Pomegranate couscous) -- How to know a noodle (Noodle kugel) -- The hair in the milk (Matzo lasagna) -- Three clever things (Tzimmes chicken) -- Dessert: The pastry that was eternally dirty (Rugalach) -- The congregation that loved jam (Hamantaschen) -- Two jars of honey (Honey cake) -- The little cap-wearers and the cow (Mini cheesecakes)