Filtern nach
Letzte Suchanfragen

Ergebnisse für *

Zeige Ergebnisse 1 bis 6 von 6.

  1. The century of taste
    the philosophical odyssey of taste in the eighteenth century
    Autor*in: Dickie, George
    Erschienen: 1996
    Verlag:  Oxford Univ. Press, New York, NY [u a.]

    Staatliche Museen zu Berlin, Preußischer Kulturbesitz, Kunstbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 0195096800
    Schlagworte: Aesthetics, Modern
    Umfang: XII, 156 S., 24 cm
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references and index

  2. The century of taste
    the philosophical odyssey of taste in the eighteenth century
    Autor*in: Dickie, George
    Erschienen: 1996
    Verlag:  Oxford Univ. Press, New York, NY [u a.]

    Staatliche Museen zu Berlin, Preußischer Kulturbesitz, Kunstbibliothek
    ::8:1996:4357
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
    Bibliothek der Pädagogischen Hochschule Erfurt
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Greifswald
    310/CC 6900 O552
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale
    F D 095
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    A 1997/5665
    Thüringer Universitäts- und Landesbibliothek
    PHI:CV:160:::1996
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Klassik Stiftung Weimar / Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    144631 - A
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 0195096800
    Schlagworte: Aesthetics, Modern
    Umfang: XII, 156 S., 24 cm
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references and index

  3. The century of taste
    the philosophical odyssey of taste in the eighteenth century
    Autor*in: Dickie, George
    Erschienen: 1996
    Verlag:  Oxford University Press, New York

    Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden / Hochschulbibliothek Amberg
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden, Hochschulbibliothek, Standort Weiden
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 0195357132; 9780195096804; 9780195357134
    RVK Klassifikation: CC 6900
    Schlagworte: Aesthetics, Modern; PHILOSOPHY / Aesthetics; Aesthetics, Modern; Esthetica; Beau; Esthétique; Goût (Esthétique); Histoire; Jugement esthétique; 18e siècle; Ästhetik; Aesthetics, Modern; Ästhetik; Geschmack <Ästhetik>
    Weitere Schlagworte: Kant, Immanuel (1724-1804); Alison, Archibald (1757-1839); Hutcheson, Francis (1694-1746); Gerard, Alexander (1728-1795); Hume, David (1711-1776)
    Umfang: 1 Online-Ressource (xii, 156 pages)
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references and index

    1 - The basic theory of taste : Francis Hutcheson - External sense and internal sense -- - The internal sense of beauty -- - Uniformity amidst variety -- - Universality of the sense of beauty -- - The origins of displeasure and pleasure -- - Final causes -- - Critical evaluation of Hutcheson's theory -- - 2 - The association and coalescence of ideas : Alexander Gerard - Internal sense : nature and number -- - The coalescence and association of ideas -- - Part 3 of the Essay -- - Part 2 of the Essay -- - 3 - Complete associationism : Archibald Alison - The emotion of taste -- - Sublimity and beauty of the material world -- - Evaluation of associationism -- - 4. Taste and purpose : Immanuel Kant - Judgment in the first Critique -- - The metaphysics of purpose: Kant's philosophical beliefs ; Seeking system ; Seeking purpose ; Purposiveness gained -- - Kant's teleological theory of taste: The transition to the theory of taste ; The object of taste ; The faculty of taste ; Disinterestedness ; Universality and necessity ; Beauty of art : human and divine -- - Evaluation of Kant's theory of taste: Beauty ; The faculty of taste ; Teleology -- - 5 - Beauties and blemishes : David Hume - Skepticism disproved -- - The objects and principles of taste -- - Proving the principles and defective cognition -- - Principles of taste and differing affections -- - Morality and art -- - The evaluation of works of art -- - 6 - General evaluation - Hutcheson and Hume -- - The associationists and Hume -- - Kant and Hume

    The Century of Taste offers an exposition and critical account of the central figures in the early development of the modern philosophy of art. Dickie traces the modern theory of taste from its first formulation by Francis Hutcheson, to blind alleys followed by Alexander Gerard and Archibald Allison, its refinement and complete expression by Hume, and finally to its decline in the hands of Kant. In a clear and straightforward style, Dickie offers sympathetic discussions of the theoretical aims of these philosophers, but does not shy from controversy--pointing out, for instance, the obscurities

  4. The century of taste
    the philosophical odyssey of taste in the eighteenth century
    Autor*in: Dickie, George
    Erschienen: c1996
    Verlag:  Oxford University Press, New York

    Kunsthistorisches Institut in Florenz, Max-Planck-Institut, Bibliothek
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Ebook
    Format: Online
    ISBN: 9780195096804; 0195096800
    Schlagworte: Philosophie; Aesthetics, Modern; Philosophy; Ästhetik; Geschmack <Ästhetik>
    Weitere Schlagworte: Kant, Immanuel (1724-1804); Alison, Archibald (1757-1839); Hutcheson, Francis (1694-1746); Gerard, Alexander (1728-1795); Hume, David (1711-1776)
    Umfang: xii, 156 p
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references and index

  5. The century of taste
    the philosophical odyssey of taste in the eighteenth century
    Autor*in: Dickie, George
    Erschienen: 1996
    Verlag:  Oxford Univ. Press, New York [u.a.]

    Humboldt-Universität zu Berlin, Universitätsbibliothek, Jacob-und-Wilhelm-Grimm-Zentrum
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Staatliche Museen zu Berlin, Preußischer Kulturbesitz, Kunstbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    TU Berlin, Universitätsbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
  6. The century of taste
    the philosophical odyssey of taste in the eighteenth century
    Autor*in: Dickie, George
    Erschienen: 1996
    Verlag:  Oxford Univ. Press, New York [u.a.]

    Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Hauptbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Bayerische Staatsbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek der LMU München
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format